UP Hjem TM

I går eftermiddag (på theaaatret skriver vi alltid aften og efter, plebeier) hadde altså Hjem TM sin UP (dette er altså UrPremiere, lømmel) på Dramatikkens hus, som en av hovedoppsetningene på Dramtikkfestivalen 2011.

! !

Å se sitt eget stykke og høre sin egen tekst fremført på en scene var jaggu en helt spesiell form for smerte/nytelse som ga ny innsikt i klisjeen om “å vri seg i stolen”. Dog slapp denne smerte/nytelsen taket etter en 15-20 minutter eller så, og det gikk an også for denne mann å ha moro av oppføringen uten å kjenne seg kvalm av skam/svimmel av glede.

Oppsetningen var smart, innmari kul og effekttrik [dette er ingen anglisisme-neologisme som i sammentrekningen av 'effect' og 'electric', snarere sammenstillingen av de heilnorske 'effekt' og 'rik']. Kostymer, masker (sminke), musikk, lydeffekter, koregraferte dansetrinnlignende bevegelser og sylskarpe regiløsninger skapte en helhetlig opplevelse som teksten i seg sjøl på ingen måte bar bud om.

(beklager, her jeg kjente jeg at jeg nesten blogget litt.)

Teksten som hele* kan kjøpes i en fin-fin utgave fra Transit forlag; boka heter Samtidsdramatikk 2011. Også er det en link her på sidene. Du må bare leite litt til høyre her.

Kom igjen. Ikke gi opp.

EDIT/ÅBÅJ: Just nu så jeg at det er lagt inn en lille film hvor jeg snakker om stykket på hjemmesida til Dramatikkfestivalen. Filmen var rett så fin den, og minner (litt) om at det bare var to uker siden det var sommer og man kunne sitte ute uten presenning over seg selv og sine kjære. Jeg linker til høyre**, igjen.

* Omtrent halve stykket ble oppført på festivalen (manus er vel til en to timers spilletid), så dersom det sitter en teatersjef der ute i verden som har lyst til å sette opp hele så hadde det vært nais, det. Man kan til og med si at det hadde vært veldig, veldig nais.

** Hvorfor denne dragning mot høyre? Også nå som det er kommunevalgtider!*** Himmel.

*** Jeg har ikke testet teorien, men jeg mistenker/regner med/frykter/håper at dersom man bruker valgomaten på nettsidene til Aftenposten vil man i 98% av tilfellene anbefales å stemme på Høire. Og i 2% anbefales man Venstre, bare for å holde på tradisjonelle opposisjonsbilder.

Monday, August 29th, 2011 Offisielt, Tildragelser

No comments yet.

Leave a comment