Presse

Vagant Vikariat

I et spektakulært, stort og vakkert nummer av Vagant, kronologisk kalt nr. 1 2009, omtales den boken som så gjerne skrytes opp i noen av de laveste skyene på en skyfull dag her på disse sidene [er forresten egentlig "side" en rimelig måte å beskrive internettinnhold som man leser via en dataskjerm? ja, jo, man kan jo printe det ut og sånn, jeg ser den, men jeg bare syntes det var så åpenbart at elektronisk informasjon nedlastet fra internett er noe annet enn "sider"; men det er vel bare den vanlige historien med gamle begreper som gis nytt innhold. Ja, sånn er det.] på en måte som får mannen bak boken til å kjenne seg som, vel, en slags heldiggris [selv om "gris" ikke nødvendigvis er den beste selvbetegnelsen i disse svineinfluensadager, men på den annen side skal man være solidarisk med svinet, som må tåle så mye kjeft og utholde de frykteligste sosiale stigma, enda den har vært et husdyr i menneskets nære omgivelser siden 7000-8000 f.kr. og burde dermed ha fortjent vår, om ikke kjærlighet, så i det minste lojalitet]. Med andre ord er bokomtalen eller -essayet veldig velskrevet, interessant og skarpt lest.

Men tilgjengelig på nett er det ikke, forresten. Kjøp i butikk e.l.

 

http://www.vagant.no/

Tuesday, May 12th, 2009 Presse No Comments

Bøygen: AS Oslo

Vikariatet får fin omtale i Bøygens Oslo-nummer.

 

Her kunne jeg godt inkludert et fint sitat fra den fine omtalen, men har jaggu ingen sitater lagret i minnet. Linken som vedlegges herunder post, fører nesten helt frem. Så godt som alle Bøygen-utgaver er avbildet og oppsummert på nettet; untatt ovennevnte Oslo-nummer.

Istedet oppfordres leseren (??) til å forestille seg velfungerende linker og elegante sitater. Og, naturligvis, til å sende redaksjonen i Bøygen sine penger mot mottak av Bøygens Oslo-nummer i retur. Eller også handle i din lokale bokhandel. Tenk glokalt!

http://foreninger.uio.no/boygen/tidligere.html

Tuesday, May 12th, 2009 Presse No Comments

VG: Kort og godt

Fra VG 08.02.2009:

Verdt å sjekke

“Vikariatet” A.S. Hermansen

Fiffig, munter og skarpsynt beretning om en vikars skjebne på et stort kontor.”

 

Så enkelt kan det gjøres.

Friday, February 27th, 2009 Presse No Comments